bezedakos

bezedakos

24 Μαΐου 2018

ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


(Από το φέις μπουκ)

α. Οι απλοί χριστιανοί αποδέχθηκαν, με την καθοδήγηση των ιερατείων, την προσωπολατρία – «αγιοποίηση»  του «Μ» Κωνσταντίνου και των άλλων παραχαρακτών και καταστροφέων του χριστιανισμού της κοινοκτημοσύνης.

β. Απλοί αριστεροί αγωνιστές, με την καθοδήγηση των κομματικών ιερατείων, αποδέχθηκαν την προσωπολατρία – «θεοποίηση» όλων των βασικών παραχαρακτών και καταστροφέων του Μαρξικού κομμουνιστικού πολιτικού προτάγματος, για ένοπλη, νομοθετική και δικαστική εξουσία στο λαό.

Σχόλιο:
* Το πολύ δυσάρεστο θέμα είναι η σχετική φανατικοποίηση, οπαδοποίηση των προσωπολατρών – πιστών κάθε πλευράς.
* Σε πάρα πολλές συζητήσεις που αμφισβητούν τη «μεγαλοσύνη» των παραχαρακτών και διαστροφέων των ιδεολογιών, προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους πιστούς οπαδούς.
* Οι όποιες λογικές αποδείξεις για την αυταπάτη τους, χάνουν εντελώς την ισχύ τους μπροστά στη σάπια συναισθηματική προσκόλληση σε έννοιες και οράματα με διαφορετικό περιεχόμενο από εκείνο της φαντασίας τους. Συναισθηματισμοί που ενδυναμώνουν με τους προσωπικούς δεσμούς μέσα σε ολιγαρχικές συλλογικότητες.
* Ο πιστός στην καλύτερη περίπτωση θα δυσαρεστηθεί αλλά πάλι θα επιστρέψει στον κατασκευασμένο κόσμο του.
* Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να επιτεθεί χυδαία στο συνομιλητή που αμφισβητεί το «θεό» του, θεωρώντας τον σαν τον χειρότερο εχθρό.
* Τα νέα δεδομένα του προκαλούν ψυχολογική ανισορροπία και την ισορροπία την έχει μεγάλη ανάγκη έστω και αν αυτή βασίζεται σε ψεύδη και αυταπάτες.
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Με τα ιστορικά διαμορφωμένα κοινωνικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί «μαζικά» σήμερα το πρόταγμα της κομμούνας το οποίο είναι (περιεκτικά) το ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΊΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Όμως στο σχετικά κοντινό μέλλον θα υιοθετηθεί.
 Έως τότε δεν θα υπάρχει αντίπαλο δέος στο καπιταλιστικό σύστημα. Ο καπιταλισμός θα αλωνίζει και θα σπρώχνει την ανθρωπότητα σε όλο και πιο βάρβαρες καταστάσεις.