bezedakos

bezedakos

28 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΩΠΟ-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

(ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)




ΑΜΕΣΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:
Ο λαός πρέπει να καταργήσει το σημερινό ολιγαρχικό Σύνταγμα (όλα τα άρθρα του) και στη θέση του να βάλει ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑ «άμεσο-εργατικής»-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ένα κίνημα πλειοψηφικό και μαχητικό να συντρίψει τους ολιγαρχικούς μηχανισμούς και να δημιουργήσει μια άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνικής ζωής.

Πρώτος άμεσος στόχος του λαϊκού κινήματος στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να είναι η συντριβή-κατάργηση του 1ου άρθρου του Συντάγματος, (κεφάλι φιδιού) το οποίο αποδίδει την νομοθετική εξουσία στο κοινοβούλιο (επομένως ο λαός θα πρέπει να καταργήσει τη βουλή) και στη θέση αυτού του άρθρου να μπει το εξής:

ΑΡΘΡΟ 1Ο  ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1. α.
ΌΛΗ η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία ανηκει στο λαό.
    β.  ΚΥΡΙΑΡΧΗ είναι ΜΟΝΟ η βούληση του λαού. Αυτό σημαίνει ότι:
Ο ΚΑΘΕ νόμος και κανόνας που θα ισχύει στη χώρα θα είναι αποτέλεσμα της διαπιστωμένης έκφρασης της θέλησης της πλειοψηφίας του λαού.
    γ. Η διαμόρφωση της θέλησης του λαού γίνεται με την ελεύθερη και ισότιμη έκφραση (όλων των διαφορετικών απόψεων) από τα κοινωνικά ΜΜΕ
    δ. Η λειτουργία όλης της Χώρας και όλων των μικρότερων συλλογικοτήτων εντός αυτής (Δήμοι, Σωματεία κλπ) διέπονται από τις προϋποθέσεις-αρχές της (άμεσης-εργατικής) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  (δείτε το κείμενο “κατάλογος προϋποθέσεων για αντιολιγαρχική λειτουργία της κάθε συλλογικότητας»)
                                        ………………………………
Ένα ιδεολογικό και πολιτικό κίνημα βγαλμένο από τους κάτω (όχι μόνο στη Χώρα μας) και με αυτό ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ  είναι εκ των ων ουκ άνευ για το σταμάτημα της ανθρωπότητας από τον σημερινό κατήφορο της απόλυτης εξαθλίωσης-καταστροφής και την δημιουργία μιας νέας πανανθρώπινης κοινωνίας της ελευθερίας, της ισότητας, της ανάπτυξης για τον άνθρωπο, της οικολογίας, της ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ των λαών.

(Πράγματα που στην πράξη όχι μόνο είναι εφικτά αλλά -και όπως θα συνάγεται από το σύνολο των αναφορών μας- πράγματα πολύ εύκολα με  κύρια προϋπόθεση τη συντριβή των ολιγαρχικών-εγκληματικών μηχανισμών)

ΚΑΤΩ ΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.